آموزش برنامه نویسی آردوینو

در این مقاله به بررسی کدهایی می‌پردازیم که در آغاز کار با آردوینو با آنها سر و کار خواهیم داشت.

برنامه نویسی آردوینو بر مبنای زبان برنامه نویسی ++C می‌باشد. با اینکه هسته آردوینو AVR است اما در آردوینو دیگر از تنظیم و مقدار دهی به رجیسترها خبری نیست و تمام تنظیمات با فراخوانی توابع مربوطه انجام می‌شود. به همین دلیل کار با آردوینو بسیار راحت تر از AVR است و کاربر درگیر مقدار دهی به رجیسترهای مختلف نخواهد شد.

در برنامه نویسی به زبان ++C ابتدا هدر فایل هایی که قرار است از آنها استفاده شود تعریف می‌شوند. این هدر فایل ها شامل همان توابعی می‌باشند که قبلا به آنها اشاره کردیم.

در ابتدای برنامه به صورت پیش فرض دو تابع وجود دارد. تابع ()void setup و ()void loop.

void setup() {
  // put your setup code here, to run once:

}

void loop() {
  // put your main code here, to run repeatedly:

}

تابع ()void setup : در بدنه ی این تابع تنظیمات راه اندازی آردوینو نوشته می‌شود. تنظیماتی نظیر تعریف پایه ها به عنوان ورودی یا خروجی، راه اندازی برخی از امکانات آردوینو مانند ارتباط سریال و …

تابع ()void loop : در این تابع برنامه اصلی نوشته می‌شود. این تابع در واقع همان کاری را در آردوینو انجام می‌دهد که تابع while(1) در AVR انجام می‌دهد یعنی یک حلقه بی نهایت که دستورات داخل آن تا زمانی که تغذیه برقرار باشد تکرار می‌شوند.

دوتابعی که در بالا معرفی شدند بدنه اصلی برنامه های آردوینو را تشکیل می‌دهند و در همه‌ی برنامه ها استفاده می‌شوند.

در ادامه‌ این مطلب به معرفی دو تابع دیگر می‌پردازیم که یکی از آنها مربوط به تعریف پایه ها به عنوان ورودی یا خروجی و دیگری مربوط به مقدار دهی به پایه ها می‌باشد.

pinMode(A,B);

با استفاده از تابع فوق می‌توان ورودی یا خروجی بودن پایه ها را تعیین نمود. نحوه استفاده از این تابع به این شکل است که به جای A شماره پایه مورد نظر و به جای B کلمه‌ی INPUT یا OUTPUT قرار داده می‌شود تا ورودی یا خروجی بودن پایه مشخص شود.

digitalWrite(A,B);

این تابع به منظور مقدار دهی به پایه ها به کار می‌رود که دو حالت ۰ و ۱ را می‌تواند به پایه اختصاص دهد. به جای حرف A شماره پایه مورد نظر و به جای حرف B می‌توان HIGH یا LOW را قرار داد که HIGH یعنی ۱ و LOW به معنی ۰ است.

دقت کنید که زبان C++ به بزرگ و کوچک بودن حروف حساس است، پس برای نوشتن کدها این نکته را باید رعایت کنید.

فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *