تفاوت منبع تغذیه سوئیچینگ با منبع تغذیه خطی

به طور کلی منابع تغذیه به دو نوع خطی و سوئیچینگ تقسیم می‌شوند. منابع تغذیه خطی عموما دارای ترانس بوده و مدار ساده تری دارند به گونه ای که با یک ترانس، پل دیود، خازن و رگولاتور می‌توان یک منبع تغذیه خطی ساخت. در این نوع از منابع تغذیه اتلاف توان و پایداری بیشتر و نویز پذیری کمتری وجود دارد. منابع تغذیه خطی به دلیل وجود ترانس سنگین تر هستند.

 

power supply

در طرف مقابل منابع تغذیه سوئیچینگ از مدار بسیار پیچیده تری بهره می‌برند و ساخت این نوع از منبع تغذیه به سادگی ساخت نوع خطی نخواهد بود. از طرفی به دلیل استفاده از روش سوئیچینگ اتلاف توان تا حد قابل توجهی کاهش یافته و بازدهی این نوع از منابع تغذیه به ۹۰ درصد هم می‌رسد، اما ویژگی بد این روش وجود نویز در خروجی می‌باشد چراکه سوئیچ ترانزیستورها با فرکانس بالا خود باعث ایجاد نویز می‌شود. دلیل نام گذاری آنها هم سوئیچ ترانزیستور های قدرت می‌باشد.

switching power supply

مشاهده کردید که هرکدام از این دو نوع منبع تغذیه دارای معایب و مزایایی است که کاربر با توجه به نیاز خود می‌تواند یکی از آنها را برگزیند. به طور مثال در مدارهای دیجیتالی بهتر است که از تغذیه های سوئیچینگ استفاده نشود چرا که این نوع مدارها بسیار حساس به نویز هستند اما درصورتی که لازم به استفاده از منبع تغذیه سوئیچینگ در مدارهای دیجیتالی باشد، می‌بایست فیلترهای قوی و مختلفی را در خروجی منبع تغذیه گذاشته شود تا در کار مدار اختلالی ایجاد نشود.(پاور کیس های کامپیوتر)

فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *